Altijd thuis met stoffen

5 april 2021

Wat is er mooier dan de lente te mogen beleven in Italië? Véronique zoekt dolgraag het genot op van de strelende zon op haar huid als ze flaneert in een wuft stofje. Liefst van kunstwerk naar kunstenaar tijdens de biënnale in Venetië. Dit jaar moet ze het stellen met een ingebeeld verblijf. Gelukkig is er koers in het zuiden. Ook op televisie fascineren de prachtige kleuren van de azuurblauwe Adriatische zee, gecombineerd met strakke rennerslijven die in peloton langs de kusten kronkelen, haar mateloos. De getaande gezichten, de gespierde benen, de afgelijnde kontjes: voor Véronique is dat pure poëzie. Meestal toch. Alleen de bruine koersbroeken van AG2R-La Mondiale- Citroën in combinatie met het lichtblauw in de truien, vindt ze spuuglelijk. De Rapha-combinatie van EF Education First Pro Cycling Team scoort dan weer wel hoog op haar persoonlijke combinatiescore. Het eigenzinnige roze van de truitjes met de blauwe lycra van de broekjes doen het verrassend goed. Zelf zal Véronique nooit in de clickpedalen van haar TREK-racefiets glijden als de kleuren van haar plunje niet in elkaar vloeien. Want als haar sokjes niet bij haar helm passen, is een elegante pedaalslag onbegonnen werk. En elegantie, daar draait het allemaal om in het leven van Véronique.

Want als haar sokjes niet bij haar helm passen, is een elegante pedaalslag onbegonnen werk.

Als ze stoffen bestelt, heeft ze alleen maar elegante combinaties op het oog. Zelfs tijdens een romantisch weekend. Ze opent de postpakketjes uit India pas bij aankomst. Het acclimatiseren in een tijdelijk verblijf verloopt immers zoveel makkelijker als er een match is met een lokaal kussen of een plaatselijke sprei met een van haar stoffen. Dan demarreert het genotshormoon zich los uit de grijze massa in het hoofd van Véronique. Zo voelt ze zich overal thuis. Maar toch vooral in Italië.

Contact wordt sterk aangemoedigd

Uiteraard zijn reacties zeer welkom. Meer nog, ze dienen als basis voor een nieuw (kort) verhaal. Noteer wat je goed, slecht of subliem vindt en wacht dan maar af. Het kan altijd even duren, maar het komt er zeker van!

Schrijf een reactie